maandag 1 augustus 2016

The place 2B!

"Bompapaasklok" maakte een prachtig huisje! Zo een prachtig huisje vraagt natuurlijk een hip interieur... Twee maand tijd dacht ik na wat er allemaal in moest...In de grote vakantie moest het af zijn!
Ergens op de straatkant stond dit tafeltje van Ikea met twee stoeltjes. GRATIS! Ik dacht dat neem ik mee... Je weet maar nooit.Het was wel een beetje beschadigd maar met een beetje schuurwerk komt dit wel snor. Voor de tafel gebruikte ik de servettechniek met mod podge. Het heeft  het effect van een tafelkleed. 
Op de tafel zette ik een plantje versierd met oranje vilten bloemetjes.


Voor de stoeltjes maakte ik kussentjes. Aan de onderkant gebruikte ik tafelzeil... (overschotje en het was toevallig ook oranje). Ik bevestigde de kussentjes met kamsnaps. De kamsnaps lijmde ik aan de ene kant op het stoeltje. De andere kant van de kamsnap bevestigde ik op de onderkant van het kussentje. Dus eigenlijk doe je dit voor je alles in elkaar stikt.
Het typische houten keukentje van ikea kon niet misstaan in ons huisje. We plakten er een houten plaat achter dat we ook bekleefden met servetten. Zo lijkt het of er tegeltjes achter het fornuis staan. 


Naast het tafeltje zette ik een bankje met een kussentje... Onderaan kunnen er bakjes gezet worden om nog allerhande spullen op te bergen... Opbergruimte heb je nooit te veel :) 

Op onze strijkplank was een hoes maar die wipte er steeds af. Ik knipte uit gelamineerd katoen de vorm van de strijkplank en kleefde die er op. 


Kussentjes en een assorti)dekentje mogen niet ontbreken.


Op de grond legde ik een tapijtje. De onderkant was ook tafelzeil, de bovenkant is in het oranje bloemenstofje. Binnenin zit een speelmat als onze kindjes nog blij waren. Ze was doodversleten. Nu kan ze toch nog een paar jaartjes mee.In de hema kocht ik een lichtje: "een tent lichtje." Ik vond het helemaal niet zo passend in het huisje. Ik maakte er een lampenkapje voor. 
In het huisje zijn ook twee raampjes voorzien... Gordijntjes maakt alles gezelliger. Ik gebruikte de manier van ons mama.5 opmerkingen:

  1. Wauw! Mooi gedaan! Ik heb net een gelijkaardig project achter de rug, de make-over van onze oude caravan (https://naaisgerief.blogspot.be/2016/07/de-zotste-dingen-eerst.html).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. OOoooooh zo tof gedaan, uren speelplezier verzekerd!

    BeantwoordenVerwijderen